Dashboards

Dashboards Hero

Het BI platform

Vliegende start, snel bruikbare dashboards

Katoomba is de standaard business intelligence (BI) omgeving voor elke organisatie en is door Blue-Mountain ontwikkeld vanuit 15 jaar BI-ervaring. Met Katoomba beschikt een organisatie over een volledige BI-omgeving met meer dan 150 standaard indicatoren. Verdeeld over herkenbare apps (modules) die voor de verschillende niveaus van de organisatie bruikbaar zijn. Binnen enkele weken kan elke organisatie al aan de slag met nieuwe dashboards die houvast geven bij het besturen van doelen en het rapporteren over de voortgang van de realisatie van doelen. Van financiën en strategie tot aan P&O. En niet onbelangrijk: de inhoud van de dashboards groeit mee met de BI-ontwikkeling van de organisatie. Met andere woorden, hoe datagedrevener de organisatie wordt des te slimmer worden ook onze dashboards.

Platformen

QlikSense & Power BI

Blue-Mountain biedt haar oplossingen op basis van de BI-platformen van Qlik en Microsoft. Beide met hun eigen sterke punten. Graag gaan we het gesprek aan te bepalen welk platform het beste past bij jouw organisatie. Wil je meer informatie over de platformen? Klik dan hiernaast op de logo's. 

 • PowerBI

  De data visualisatie oplossing van Microsoft die optimaal integreert met uw de overige Microsoft oplossingen. 

  Meer informatie
 • Qlik

  De oplossing voor uitgebreide, interactieve visualisaties met een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

  Meer informatie

De data

Voor de visuele weergave van indicatoren en rapportages, heeft Katoomba gegevens nodig. Veel gegevens zijn vastgelegd in een (primair) bronsysteem. Doorgaans registreert het bronsysteem niet alle relevante gegevens. De software van Katoomba vult dat op: gegevens van buiten het bronsysteem worden in Katoomba op een gebruiksvriendelijke manier vastgelegd. Daarbij koppelen wij met bijna elk soort softwaresysteem dat in gebruik is. De centrale vastlegging van data in Katoomba, voorkomt een wildgroei van Excel sheets.

Enkele voorbeelden van gegevens die Katoomba vastlegt:

 • Prognoses bij realisatiecijfers in het grootboek
 • Categorisering van een grootboekrekeningschema t.b.v. een geautomatiseerde winst en verliesrekening
 • Maandelijkse toelichting op vastgoedontwikkelingsprojecten

Katoomba kan voor de vastlegging van gegevens gebruik maken van geautomatiseerde koppelingen met elk willekeurig ander systeem. Een nieuw grootboekrekeningnummer in het primaire systeem is hiermee ook meteen zichtbaar in de invoerschermen van Katoomba. Bij de inrichting van Katoomba worden uitgebreide datavalidaties gedaan voordat de modules beschikbaar worden gesteld aan de eindgebruikers.

Meer weten? Neem contact op met Jasper Simmer Jasper Simmer

Wij gebruiken cookies.