Intern BI Consultant

Image (7)

Standplaats: Groningen of Breda

Dienstverband: Full time

Opleidingsniveau: HBO/WO

Minimale werkervaring: 3 jaar

Over Blue-Mountain

Blue-Mountain bestaat uit een diversiteit aan professionals, met ieder eigen talenten en allen een grote liefde voor data. Wij zijn gespecialiseerd in het werkend krijgen van business intelligence binnen organisaties. Wij geven betekenis aan data en maken het mogelijk dat mensen én organisaties in beweging komen. Dit doen wij door af te stemmen op het organisatieproces van de klant, we geven advies over wat we zien in relatie tot business intelligence, geven data gerelateerde trainingen en ondersteunen bij het ontwikkelen van de technische BI omgeving. Op het gebied van business intelligence voelen we ons thuis van advies tot implementatie en van ontwerp tot bouw van dashboards en de technische omgeving.

Wat ga je doen

Ter uitbreiding van het team Technology zijn wij op zoek naar een intern BI consultant. Je hebt een passie voor data en doorgrondt de technische aspecten van het proces van bron tot visualisatie. 

Het werken binnen het team Technology is zeer divers. De ene dag ben je een dashboard aan het verbeteren terwijl je de volgende dag een data lake(house) proces aan het inrichten bent. Ook het bouwen van standaard oplossingen voor partners van Blue-Mountain behoort tot de taken van het team. Dit alles terwijl je ook regelmatig de rol van interne vraagbaak vervult bij technische uitdagingen van collega's. Daarnaast is het team ook continue bezig met het verbeteren van interne processen en het toetsen en doorvoeren van (technische) innovaties of verkennen van nieuwe oplossingen. 

Hierbij hanteert het team de SCRUM methodiek waarbij elke twee weken een nieuwe sprint wordt gestart op basis van een backlog die door onze Product Owner wordt beheerd. Het werken aan de sprint doen we vooral samen waarbij teamleden elkaar zo veel mogelijk ondersteunen of zelfs in gezamenlijkheid aan een item werken.

Programmeren doen we conform opgestelde coding guidelines en een opdracht is pas klaar wanneer is getoetst aan de Definition of Done. Hierbij heeft informatiebeveiliging altijd de aandacht omdat we als bedrijf ISO 27001 gecertificeerd zijn. 

Jij;

 • hebt een academisch werk- en denkniveau met daarbij een pragmatische instelling;
 • hebt kennis van QlikSense, Power BI,  Fabric, Python, Synaps, Databricks en scripting in een BI omgeving (DAX en/of set analysis);
 • hebt kennis van databases, data warehousing, data lake(house)s en ETL tools;
 • hebt bij voorkeur ervaring met SCRUM of Agile werken;
 • bent nieuwsgierig naar (technologische) ontwikkelingen;
 • hebt een intrinsieke drive om continue te verbeteren;
 • beschikt over een groot probleemoplossend vermogen;
 • bent zelfstandig, leergiering en oplossingsgericht;
 • bent in staat als onderdeel van een team te werken;
 • bent communicatief sterk;

Locatie

Je standplaats is Groningen of Breda. Daarnaast is er uiteraard ruimte om vanuit huis te werken. Het huidige team is ingeveer 50/50 verdeeld over de twee vestigingen en werkt dan ook veel digitaal samen.

Wat we bieden

 • Een unieke cultuur met fijne collega’s, veel uitdaging , verantwoordelijkheid en vrijheid;
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Persoonlijk talenten-ontwikkelcyclus;
 • Iedere 4 jaar een sabbatical van 4 weken;
 • Een incentiveprogramma waarin iedereen deelt in behaalde resultaten;
 • Een donatie aan een goed doel naar keuze zodra je begint bij Blue-Mountain.

Het team en wat we belangrijk vinden

Je werkt samen met de andere BI-consultants, , projectmanagers, architecten en data scientists die het beste in elkaar naar boven willen halen. Wij bieden de mogelijkheid actief bij te dragen aan de verdere professionalisering en groei van onze organisatie. Je krijgt ruimte en budget om je zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat je geniet van je rol, je bijdrage aan de projecten en dat je actief inspireert en geïnspireerd wordt.

Voel je je aangetrokken tot de rol en onze organisatie en wil je eens verder praten? Vul dan onderstaande formulier in om direct te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

De procedure

 1. Kennismakingsgesprek Een eerste gesprek om nader kennis te maken en te bepalen of we bij elkaar passen.
 2. Uitwerken casus Je krijgt een korte casus om uit te werken zodat we een helder beeld krijgen van je capaciteiten.
 3. Afrondend gesprek Ten slotte gaan we in detail in gesprek over de arbeidsvoorwaarden.
Meer weten? Neem contact op met Jasper Simmer Jasper Simmer

Wij gebruiken cookies.