Dashboards Header

Dashboards die verder gaan

Denk je aan business intelligence, dan denk je aan dashboards. Voor de meeste organisaties geldt dan ook dat dashboards de primaire manier zijn om data, uit bijvoorbeeld een datawarehouse, te visualiseren. Bij Blue-Mountain hebben we al meer dan 20 jaar ervaring met het bouwen van dashboards en weten we als geen ander dat de kwaliteit van een dashboard niet gelijk is aan het aantal gevisualiseerde KPI's. Maar wat maakt onze dashboards dan 'anders'?

De analyse laag

Onze dashboards bieden niet alleen oppervlakkige inzichten, ze graven dieper. De meeste dashboards die wij voorbij zien komen zijn opgebouwd volgens dezelfde structuur: het dashboard biedt een aantal KPI's weergeven in verschillende grafieken, er kan gefilterd en gedowndrilled worden en in tabelvorm heb je inzichtelijk uit welke data een KPI is opgebouwd (de individuele records).

Maar wil je nu echt gaan analyseren waar bijvoorbeeld een afwijking in de cijfers vandaag komt, dan ben je aangewezen op een exportfunctie en de nodige kennis van Excel. Een groot nadeel van deze vorm van analyse is dat de kwaliteit van het resultaat niet kan worden gegarandeerd doordat een oplossing als Excel zo veel vrijheden biedt dat een fout snel wordt gemaakt.

Onze dashboards bevatten de zogenaamde 'analyse laag' waarmee je diepgaande analyses uit kun voeren zonder dat je het platform hoeft te verlaten. Het bijkomende voordeel van deze oplossing is dat je per definitie geen fouten kunt maken. Elke waarde die je ziet klopt, en kan worden gecontroleerd tot op het laagste aggregatieniveau.

Platformen

QlikSense & Power BI

Blue-Mountain biedt haar oplossingen op basis van de BI-platformen van Qlik en Microsoft. Beide met hun eigen sterke punten. Graag gaan we het gesprek aan te bepalen welk platform het beste past bij jouw organisatie. Wil je meer informatie over de platformen? Klik dan hiernaast op de logo's. 

  • PowerBI

    De data visualisatie oplossing van Microsoft die optimaal integreert met uw de overige Microsoft oplossingen. 

    Meer informatie
  • Qlik

    De oplossing voor uitgebreide, interactieve visualisaties met een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

    Meer informatie

Dashboards voor elke organisatie

Vrijwel elke organisatie heeft te maken met financiën, klanten, personeel en een strategie. Voor al deze onderwerpen hebben we standaard dashboards ontwikkeld die snel kunnen worden ingezet. Deze dashboards kunnen volledig standaard worden ingezet, of dienen als basis voor een meer organisatie specifiek dashboard. Hieronder vind u een overzicht van deze dashboards:

Strategie en projecten

Strategie
Mijlpalen

Personeel

P&O
Personeelsontwikkeling

Klanten

Klantcontact
Klanttevredenheid
Klantinformatie

Financieel

Grootboek
Crediteuren
Incasso
Spendanalyse

Overig

Datakwaliteit

Dashboards voor wonen, onderwijs & zorg

Voor woningcorporaties, het onderwijs en de zorg bieden wij sector specifieke standaard dashboards die organisaties helpen met de voor hun specifieke uitdagingen. Hierbij valt de denken aan dashboards over onderwijskwaliteit, planning & bezetting of de verhuur van woningen. 

Standaard dashboards met ruimte voor maatwerk

Bij Blue-Mountain bieden we een groot aantal standaard dashboards waarmee we elke organisatie snel op weg kunnen helpen. Maar meer dan 15 jaar ervaring in de business intelligence heeft ons geleerd dat elke organisatie zijn eigen informatiebehoefte heeft. Zo zal voor een vastgoed organisatie in het Noorden van het land aardbevingsinformatie heel relevant zijn, terwijl daar in het zuiden geen behoefte aan is. Ook wanneer een organisatie meer data gedreven wordt en managers meer gaan sturen op basis van dashboards, zien we dat er vaak een meer specifieke informatiebehoefte ontstaan.

Voor Blue-Mountain is de waarde die een organisatie uit haar dashboards haal leidend. Voldoet een standaard dashboard (net) niet aan de informatiebehoefte, dan passen we deze aan zodat een organisatie optimaal kan sturen en analyseren. Ook het realiseren van dashboards voor geheel nieuwe onderwerpen is voor ons bijna dagelijkse kost.

Uitbreiden met Active Intelligence

Active Intelligence is de next step in BI. Het zorgt ervoor dat inzichten naar medewerkers worden gebracht op de juiste plek en op het juiste moment en zelfs direct vertaald in acties. Een van de doelen van Active Intelligence is de adoptie van het werken met informatie binnen een organisatie te verhogen. Doordat inzichten naar de medewerkers worden gebracht, in plaats van dat zij op zoeken moeten gaan naar informatie, wordt het werken met data laagdrempeliger en toegankelijk voor iedereen in een organisatie. Klik hier voor meer informatie over Active Intelligence. 

 

Een robot

Meer weten?

Laat hiernaast je email adres achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een stukje verdieping.

Wij gebruiken cookies.