Beter analyseren? Dat kan met interactieve pdf's!

Header Ipdf

Veel organisaties werken met een periodieke verantwoording richting management, bestuur, RvC of RvT. Deze ‘papieren’ rapportages zijn vaak in pdf-vorm opgemaakt. Een statisch document wat de stakeholders in staat stelt om prestaties op hoofdlijnen te monitoren. Maar wat nu wanneer de stand van bijvoorbeeld een KPI aanvullende vragen oproept? Zou het niet fantastisch zijn als de statische pdf, de bestuurder of het RvC lid in staat stelt om snel verdieping te zoeken op een onderwerp? De interactieve rapportages van Blue-Mountain bieden de oplossing.  

Interactieve rapportage reageert op gebruiker  

De bestandsindeling pdf wordt veel gebruikt voor het verspreiden van digitale documentatie. We zien vaak dat een ‘statische’ versie van documentatie een beperkt beeld of inzicht geeft. Door een pdf interactief te maken, geef je een extra dimensie aan de rapportage. Zo bied je de gebruiker de mogelijkheid om een onderwerp verder te analyseren, door simpelweg op een element uit de rapportage te klikken. Niet alleen binnen het document, maar ook naar externe locaties. Denk bijvoorbeeld aan het doorklikken naar een bepaald dashboard voor een nadere analyse, of naar een website met meer informatie en tips. Je maakt op deze relatief eenvoudige manier een verbinding met informatie die ergens anders staat. Maar in het document komt alles samen door de interactieve elementen.  

Rapportage op maat 

Samen met de klant bepalen we de (hoofdstuk)indeling van elke rapportage en de achterliggende bronsystemen. We overleggen welke KPI’s er getoond moeten worden en bij welke KPI je een toelichting kunt schrijven. Wil je deze aanpassen? Dat kan eenvoudig op de toelichting te klikken en vervolgens de tekst te wijzigen. Wil je de vrijheid om achteraf het gegenereerde bestand nog op alle vlakken aan te passen, dan is het ook mogelijk om de rapportage als Microsoft Word bestand te genereren. Ook biedt ons platform, via een portaal, de mogelijkheid om over zaken te rapporteren die niet worden vastgelegd in een bronsysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voorgang van interne projecten, of mijlpalen die je wilt bereiken met een afdeling.   

Ook interactieve pfd’s inzetten?  

Of het nu gaat om een klikbare rapportage in pdf-vorm op bestuursniveau, voor een team of andere zaken: we maken een overzichtelijk en interactief document. Een representatieve rapportage die goed inzetbaar is, ter ondersteuning van de interne of externe verantwoording.  Wil je in je organisatie ook gebruik maken van deze interactieve rapportages? Neem dan contact op met ons, dan plannen we snel een afspraak waarbij we je graag wat voorbeelden laten zien!    

Download hier het gratis e-book

Download hier het gratis e-book

Dit boekje is speciaal voor woningcorporaties om de grip op deze prestaties te verbeteren door data in te zetten. Download nu dit boek en maak direct gebruik van alle handige tips! 

Wij gebruiken cookies.