Vergroot het bereik van je dashboards!

Depositphotos 121884918 XL

Data is overal om ons heen. In het bedrijfsleven zien we vooral dat data gebruikt wordt ter ondersteuning van het nemen van besluiten, beter te besturen en over te gaan tot actie. Maar voordat je bij die data bent, dien je eerst in te loggen in een portaal of moet je naar een dashboard gaan. Voor veel gebruikers kan dat een drempel zijn. Maar wanneer je direct toegang hebt tot de informatie kun je online inzichten delen, analyseren en bespreken. Blue-Mountain biedt de mogelijkheid om inzichten pro-actief naar mensen te brengen. Dit noemen we Active Intelligence. In dit artikel vertellen we je meer over een van de mogelijkheden: integreer je dashboards in Teams!

 

Interactief dashboard in Teams

Een Teams-call is anno nu niet meer weg te denken uit de bedrijfscultuur. Hoe makkelijk zou het zijn om in Teams een bepaald dashboard te kunnen inzien? Iedereen die in Teams zit, kan het dashboard raadplegen. Dit is goed in te regelen en heeft wel een grote impact, met name op het proces. Binnen Teams kun je verschillende ‘teams’ aanmaken waarin je verschillende tabbladen/pagina’s kunt toevoegen. Door de achterliggende informatiebron aan deze teams toe te voegen, kun je het dashboard raadplegen, volledig interactief. Je kunt inzoomen op een bepaalde visual en alles wat je in het originele dashboard ook kan doen.  

 

 

In Teams kun je ook direct personen taggen een boodschap voor hen achterlaten. De ontvanger krijgt dan een chatbericht: op deze manier breng je het dashboard naar de gebruiker toe. Door alle dashboards te integreren, creëer je een nieuwe werkwijze om dashboards in te zien en te bespreken. Een centrale plek waar je met elkaar kunt samenwerken, chatten en vragen kunt stellen over de dashboards. Het is daarnaast mogelijk om het achterliggende BI-platform een bericht te laten sturen in een Teams chat of kanaal wanneer er bijvoorbeeld een bepaalde norm overschreden wordt. Op deze manier wordt het in Teams geïntegreerde BI-platform een virtuele collega die actief informatie brengt. 

Blue-Mountain helpt organisaties op het gebied van Active Intelligence door de integratie van alle dashboards binnen Teams te implementeren. Op deze manier zorgen we ervoor dat binnen een organisatie het bereik van dashboards veel groter wordt.

Teun Marsman Teun Marsman

Mogelijkheden Active Intelligence bij Blue-Mountain 

Of het nu gaat om het integreren van een BI-platform binnen Teams of klikbare rapportages in pdf (op zichzelf al een vorm van Active Intelligence) Blue-Mountain zorgt voor de gehele implementatie: van het technisch inrichten tot aan support bij het proces. 

We hebben uiteraard nog meer toffe manieren waar we Active Intelligence voor inzetten. In een volgend artikel nemen we je mee in twee andere mogelijkheden, namelijk ‘abonneren’  en ‘signalering’. Kun je niet wachten en ben je nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat het ons weten, dan nemen we zo snel mogelijk contact op met je!

Download hier het gratis e-book

Download hier het gratis e-book

Dit boekje is speciaal voor woningcorporaties om de grip op deze prestaties te verbeteren door data in te zetten. Download nu dit boek en maak direct gebruik van alle handige tips! 

Wij gebruiken cookies.